Kinema

Akustika e kinemasë

Probleme akustike në teatro

Teatrot e personalizuara zakonisht kanë dy probleme akustike.Problemi i parë është zvogëlimi i transmetimit të zërit në dhomat ngjitur.Ky problem zakonisht mund të zgjidhet duke përdorur materiale izoluese të zërit ose izolues (të tilla si ngjitës i heshtur ose ngjitës jeshil) midis mureve të thata.
Problemi i dytë është përmirësimi i cilësisë së zërit në vetë sallën e teatrit.Idealisht, çdo vend në teatër duhet të ketë një tingull të qartë, me cilësi të lartë dhe plotësisht të kuptueshëm.
Trajtimi i thithjes së zërit në të gjithë dhomën do të minimizojë shtrembërimin akustik të dhomës dhe do të ndihmojë në prodhimin e një tingulli të këndshëm dhe të përsosur.

1

Produkte akustike të përdorura në teatro

Paneli akustik mund të ndihmojë në kontrollin e reflektimeve të hershme, jehonës së valëzimit dhe jehonës së dhomës.Nuk është e nevojshme të mbulohet çdo sipërfaqe me panele që thithin zërin, por fillimi nga pika e parë e reflektimit është një pikënisje e mirë.

Tingulli ose basi me frekuencë të ulët ka një gjatësi vale më të gjatë, e cila është e lehtë të "grumbullohet" në disa zona dhe të anulohet në zona të tjera.Kjo krijon bas të pabarabartë nga vendi në vend.Kurthet e këndit, kurthët e basit me shkumë akustike dhe kurthët tanë të basit 4" do të ndihmojnë në stabilizimin e shtrembërimit të frekuencës së ulët të shkaktuar nga këto valë në këmbë.

Për të marrë një pamje unike, panelet tona të artit që thithin zërin mund të printojnë çdo imazh, postera filmash ose foto në materiale grafike me cilësi të lartë.Përdorni skenat tuaja të preferuara të filmit ose artin abstrakt për të qenë krijues.

5