Fono Fa'alogo Fa'alogo

O le pisapisao e mafai ona mafua ai le tele o faʻamaʻi, e ese mai le gau o le faʻalogo, e mafai foi ona faʻaleagaina ai le tagata lava ia.

O le pisapisao e mafai ona mafua ai le le mautonu, le mautonu, vave le fatu ma le maualuga o le toto.

O le pisapisao e mafai fo'i ona fa'aitiitia ai le fa'alilo o le faua ma le sua o le manava, ma fa'aitiitia ai le gastric acid, ma fa'apea ona a'afia i le ma'i o le manava ma le ma'i o le duodenal.

O nisi o su'esu'ega o le pisapisao o falefaigaluega ua fa'ailoa mai ai e maualuga atu le fa'alavelaveina o le ta'amilosaga a le tagata lava ia i tagata faigaluega u'amea ma u'amea ma fale faigaluega fa'ainisinia i lalo o le pisa maualuga nai lo tulaga filemu.

I le leo malosi, o tagata e maua i le toto maualuga e sili atu foi.

E talitonu le toʻatele o tagata o le pisapisao o le olaga i le senituri lona 20 o se tasi lea o māfuaaga o maʻi fatu.

O le galue i se siosiomaga pisapisao mo se taimi umi e mafai foi ona mafua ai le faaletonu o le neurological.

O suʻesuʻega a tagata i lalo o tulaga suʻesuʻe ua faʻamaonia ai e mafai ona suia galu o le faiʻai o le tagata i lalo o le aʻafiaga o le pisa.

O le pisa e mafai ona mafua ai le paleni i le va o le fiafia ma le faʻalavelave i le cerebral cortex, e oʻo atu ai i faʻalavelave faʻafuaseʻi i lalo o tulaga.

O nisi gasegase e mafai ona mafua ai le tiga o le ulu, neurasthenia ma le faaletonu o le faiʻai.

O faʻaʻailoga e vavalalata vavalalata ma le malosi o le faʻaalia o le pisa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a oʻo i le va o le 80 ma le 85 decibels le pisa, e faigofie ona fiafia ma lagona le vaivai, ma o le tiga o le ulu e tele lava i le itu faaletino ma le pito i luma;pe a pisa i le va o le 95 ma le 120 decibels, o le tagata faigaluega e masani ona mafatia i le tiga o le ulu, faʻatasi ma le faʻalavelave, le moe, niniva ma le leiloa o le mafaufau;pe a pisa i le va o le 140 ma le 150 decibels, e le gata e mafua ai maʻi taliga, ae mafua ai foi le fefe ma neura lautele.Faʻateleina faʻalavelave faʻapitoa.


Taimi meli: Iul-27-2021