Канцелариски средини

Акустика во канцелариско опкружување

Без разлика дали во канцелариско опкружување или во индустриско опкружување, бучавата е чест проблем на секое работно место.

1

微信图片_20210813165734

Акустични проблеми во канцелариското опкружување

Колегите кои зборуваат, ѕвонењето на телефонот, звуците од лифтот и бучавата од компјутерот може да предизвикаат пречки, да ја нарушат комуникацијата и да ги нарушат секојдневните работни процеси.

Во индустриско опкружување, гласниот шум на машината може да предизвика губење на слухот и да ја попречи комуникацијата во производствената работилница.

Прекумерната бучава на работното место треба да се намали за да се спречат деструктивните и штетните ефекти што може да ги предизвика бучавата.Едноставен акустичен третман на соби, канцелариски подови или индустриски средини може да помогне.

Акустични производи кои се користат во канцелариското опкружување

Иако различни решенија се погодни за различни средини, постојат многу начини да се намали бучавата и да се подобри акустиката.

Прво, само додајте звучни изолациони панели на ѕидовите на отворена канцеларија или центар за повици за да ја апсорбирате несаканиот шум за да помогнете да постигнете удобно ниво на звук.

Додавањето уметнички панели што апсорбираат звук во канцелариското опкружување може да обезбеди контрола на бучавата и прекрасен изглед за секоја средина.На пример, комбинацијата на уметнички звучно изолациони панели и звучно изолирани панели за кеси за кафе додаваат автентична и креативна атмосфера на овој салон на работното место.

Акустичните тавани се погодни за стандардни системи на таванска мрежа и се лесен начин за подобрување на акустичниот квалитет на просторијата без користење на ѕиден простор.

За индустриски средини, едноставната примена на 2" или 4" панели со акустична пена во HVAC просториите или фабричките куќишта може во голема мера да ги намали штетните нивоа на звук и да помогне да се подобри разбирливоста на говорот во производствената работилница.