Индустриска зграда

Акустични проблеми во индустриските згради

Кои се предизвиците за звучна изолација во индустриските објекти и работилници?

Звучната изолација во индустриските згради, фабриките и работилниците има две цели: да ја намали бучавата за вработените во фабриката – исто така во однос на важечката директива за заштита од бучава и директивите на работилниците – и звучна изолација за надвор.Ова треба да спречи бучавата да стане вознемирувачки фактор за соседите и жителите.
Многу извори на бучава и долги времиња на одек

Звучната изолација за големите фабрики и работилници е предизвик бидејќи во нив главно има неколку бучни машини, алати или возила во исто време.Генерално, овие уреди и постројки генерираат бучава и непријатно го зголемуваат нивото на звукот.Но, не се само бројните извори на звук во фабриките или работилниците кои влијаат на изборот на вистинските звучни изолациони елементи, туку и структурните карактеристики на зградата.Површините што рефлектираат звук, на пр. бетон, камен или метал, заедно со високи тавани и широки простории, предизвикуваат силен одек и долго време на одек.

隔音板

微信图片_20210814111553

Кои се можностите за звучна изолација во индустриски објекти, фабрики и работилници?

Постојат неколку можности за звучна изолација во фабриките.Бучавата може да се намали, на пример, со користење на звучна изолација на поединечни машини и уреди.Овде често се користат машински куќишта или елементи за звучна изолација за производство на машини за звучна изолација и изградба на погони.Можете да најдете повеќе информации во нашата категорија „Конструкција на машини“.
Втората опција за звучна изолација во фабриките или работилниците е големата употреба на широкопојасни апсорбери на ѕидови и/или тавани.Овде може да се користат и различни системски решенија.

Акустични прегради / тавани со прегради / акустична завеса во фабрики и работилници

Акустичните прегради се висечки акустични елементи направени од акустична пена со високи перформанси, кои се закачени од фабричкиот таван.Амортизерите на звук со отворени пори може да се закачат од целиот фабрички таван или на места над областите каде што бучавата е особено силна.Инсталирањето со кабелски системи е особено функционално и ефтино.