Изолација на цевки

 • Акустично заостанување, заостанување на цевките, изолација на обвивката на цевките

  Акустично заостанување, заостанување на цевките, изолација на обвивката на цевките

  Акустичното заостанување, заостанувањето на цевките, изолацијата на обвивката на цевките е ефикасно, лесно за инсталирање решение за заостанување на звукот за бучни цевки.Acoustic Pipe Lagging комбинира акустична згрчена отворена пена со високи перформанси, ламинирана до акустична бариера за да создаде флексибилно решение за заостанување на цевките.

  Високо густиот и флексибилен масен слој обезбедува одлични својства за намалување на звукот, додека слојот за одвојување ја прекинува патеката на вибрации помеѓу подлогата и масовната бариера, дозволувајќи му на надворешната обвивка од винил да остане флексибилна - оптимизирајќи ги перформансите.Надворешната обвивка на фолија нуди огноотпорна покривка и одлична површина за спојување на соседните листови.

  Lagging нуди различни композиции со тежини на бариера од 3 kg/m² до 5 kg/m² и слој за одвојување со избор на обична или згрчена пена со дебелина од 25 mm

 • Акустична обвивка на цевката, акустично заостанување на цевката

  Акустична обвивка на цевката, акустично заостанување на цевката

  Бучавата од отпадните цевки ги вознемирува жителите во зградите.
  Една од најчестите поплаки во домовите и повеќестанбените згради, загриженоста е бучавата од цевките за отпад кога се јавува одводнување.
  ПВЦ и другите цевки зрачат бучава во таванот или ѕидната празнина што…

 • Акустична изолација на цевки, акустична цевка

  Акустична изолација на цевки, акустична цевка

  Акустична изолација на цевки, акустичната цевка станува сè поважна во модерната станбена и комерцијална градба бидејќи бараме поголема приватност и потивки простори за живеење.

  Изолацијата на цевки е ефикасно, лесно за монтирање решение за заостанување на акустични цевки за бучни цевки.

  Дизајнот комбинира високи перформанси, акустична, згрчена пена со отворени ќелии ламинирана до акустична бариера за да создаде флексибилно решение за заостанување на цевки со високи перформанси, кое лесно се сече и инсталира.