Кино сали

Кино Акустика

Акустични проблеми во театрите

Прилагодените театри обично имаат два акустични проблеми.Првиот проблем е да се намали преносот на звук во соседните простории.Овој проблем обично може да се реши со користење на звучна изолација или изолациски материјали (како што е тивок лепак или зелен лепак) помеѓу сувите ѕидови.
Вториот проблем е да се подобри квалитетот на звукот во самата театарска сала.Идеално, секое седиште во театарот треба да има јасен, висококвалитетен и целосно разбирлив звук.
Третманот со апсорпција на звук на целата просторија ќе го минимизира акустичната дисторзија на просторијата и ќе помогне да се произведе пријатен, беспрекорен звук.

1

Акустични производи кои се користат во театрите

Акустичниот панел може да помогне во контролата на раните рефлексии, ехото на трепет и одекот во просторијата.Не е неопходно секоја површина да се покрива со панели што апсорбираат звук, но тргнувањето од првата точка на рефлексија е добра почетна точка.

Звукот или басот со ниска фреквенција имаат подолга бранова должина, што лесно се „натрупа“ во некои области и се откажува во други области.Ова создава нерамномерен бас од седиште до седиште.Аголни стапици, акустична пена за аголни бас стапици и нашите бас стапици од 4" ќе помогнат да се стабилизира изобличувањето со ниска фреквенција предизвикано од овие стоечки бранови.

Со цел да се добие уникатен изглед, нашите уметнички панели што апсорбираат звук можат да печатат какви било слики, филмски постери или фотографии на висококвалитетни графички материјали.Користете ги омилените филмски сцени или апстрактната уметност за да бидете креативни.

5