Знаење за звучна изолација

 • Што вклучува дизајнот на архитектонска акустика?

  Што вклучува дизајнот на архитектонска акустика?

  Содржината на внатрешниот акустичен дизајн вклучува избор на големината и волуменот на телото, изборот и одредувањето на оптималното време на одекнување и неговите фреквентни карактеристики, комбинираниот распоред на материјали што апсорбираат звук и дизајнот на соодветни рефлектирачки површини за реа...
  Прочитај повеќе
 • Акустични барања за кината?

  Акустични барања за кината?

  Филмовите се добро место за современите луѓе да се забавуваат и да излегуваат.Во одличен филм, покрај добрите визуелни ефекти, важни се и добрите аудитивни ефекти.Општо земено, потребни се два услови за слух: едниот е да се има добра аудио опрема;другото е да имаш добар ...
  Прочитај повеќе
 • Користете ги вистинските акустични материјали, звукот ќе биде добар!

  Користете ги вистинските акустични материјали, звукот ќе биде добар!

  Експертите за акустична средина ви велат: „Можеби акустичните материјали не се користат правилно.Во декорацијата на ресторанот не се зема предвид акустичниот третман, што предизвикува околината да биде бучна, звукот меѓусебно се меша, а јачината на говорот вклучува...
  Прочитај повеќе
 • Акустични барања за кино

  Акустични барања за кино

  Филмовите се добро место за современите луѓе да се забавуваат и да излегуваат.Во одличен филм, покрај добрите визуелни ефекти, важни се и добрите аудитивни ефекти.Општо земено, потребни се два услови за слух: едниот е да се има добра аудио опрема;другото е да имаш добар ...
  Прочитај повеќе
 • Четири чекори што треба да се земат предвид при дизајнирање звучно изолирана просторија

  Четири чекори што треба да се земат предвид при дизајнирање звучно изолирана просторија

  Како што сугерира името, звучно изолирана просторија е звучна изолација.Тие вклучуваат звучна изолација на ѕидови, звучна изолација на вратите и прозорците, звучна изолација на подот и звучна изолација на таванот.1. Звучна изолација на ѕидовите Општо земено, ѕидовите не можат да постигнат ефект на звучна изолација, па ако сакате добро да ја завршите работата на су...
  Прочитај повеќе
 • Работи на кои им треба внимание при дизајнирање и изградба на звучно изолирана просторија!

  Работи на кои им треба внимание при дизајнирање и изградба на звучно изолирана просторија!

  Звучно изолираните простории обично се користат во индустриите за индустриско производство, како што се звучна изолација и намалување на бучавата на генераторските сетови, машините за удирање со голема брзина и други машини и опрема, или за создавање тивка и чиста природна средина за некои инструменти и броила, а исто така може ...
  Прочитај повеќе
 • Што да правам ако скокам дома од страв да не им направам врева на соседите?

  Што да правам ако скокам дома од страв да не им направам врева на соседите?

  Се препорачува фитнес звучно изолирана подлога!Многу пријатели обично вежбаат дома, особено сега кога има многу курсеви за настава по фитнес на интернет, навистина е погодно да се следат додека гледате.Но, има проблем, повеќето фитнес движења ќе вклучуваат некои скокачки движења.Ако ти...
  Прочитај повеќе
 • Разликата и врската помеѓу бариерата за бучава и бариерата што апсорбира звук!

  Разликата и врската помеѓу бариерата за бучава и бариерата што апсорбира звук!

  Објектите за звучна изолација на патот, некои го нарекуваат звучна бариера, а некои луѓе ја нарекуваат бариера што апсорбира звук Звучната изолација е да се изолира звукот и да се спречи преносот на звукот.Употребата на материјали или компоненти за изолирање или блокирање на преносот на звукот до...
  Прочитај повеќе
 • Дали звучните бариери се исти како и звучните бариери?Дали намалувањето на бучавата е исто?

  Дали звучните бариери се исти како и звучните бариери?Дали намалувањето на бучавата е исто?

  (1) Што е звучна бариера?Звучната бариера буквално се подразбира како бариера за пренос на звук, а звучната бариера се нарекува и звучна изолациона бариера или бариера за апсорпција на звук.Главно именуван поради функционалност или корисност.Во моментов, повеќето од структурите на звучната бариера на ...
  Прочитај повеќе
 • Принцип на градба на звучно изолирана врата

  Принцип на градба на звучно изолирана врата

  Акустичните панели на вратите се насекаде.Без разлика дали живеете во затворен простор или во професионално место за вокал, потребна е звучна изолација.Посебно внимание треба да се посвети на процесот на украсување.Дали ефектот на звучна изолација е добар или не, ќе влијае на ефектот на употреба на овој простор, затоа не избирајте с...
  Прочитај повеќе
 • Шест карактеристики на изведба на памук што апсорбира звук што треба да ги имате на ум

  Шест карактеристики на изведба на памук што апсорбира звук што треба да ги имате на ум

  Зошто да изберете да користите памук што апсорбира звук, и кои се карактеристиките на изведбата на памукот што апсорбира звук?1. Висока ефикасност на апсорпција на звук.Памукот што апсорбира звук од полиестерски влакна е порозен материјал.Беше тестиран од Институтот за акустика на Универзитетот Тонги.Резултатот од тестот на...
  Прочитај повеќе
 • Како се разликува степенот на звучна изолација памук?

  Како се разликува степенот на звучна изолација памук?

  Дали знаевте дека памукот за звучна изолација е оценет?Како да се разликува степенот на звучна изолација памук?Ајде да дознаеме заедно: Класа А: незапаливи градежни материјали, материјали кои тешко горат;А1 ниво: без согорување, без отворен пламен;А2 одделение: незапалив, за мерење чад...
  Прочитај повеќе
123Следно >>> Страница 1/3