Животна средина

Акустична примена на животната средина

Значи, ја имате подготвено вашата животна средина и сте подготвени да започнете да правите некоја магија.Го вложувате целото ваше време и труд во најдобриот микс што некогаш сте го направиле, го префрлате на пријател за да му го покажете и одеднаш тоа не звучи толку одлично.Ова обично ги збунува повеќето луѓе и тие претпоставуваат дека има врска со бучавата што не е совладана.За жал, најчесто се сведува на лош (или недостаток на) акустичен третман во просторијата.Сепак, оваа статија има за цел да ви помогне да ги разберете и да одлучите за најдобрите и најсоодветните третмани за вашиот простор.

Разбирање на вашиот простор
Првата и најважната одлука што ќе треба да ја донесете е да одлучите која е вашата цел за вашиот простор.Ако се обидувате да создадете удобен простор за живеење, ќе треба да се грижите за акустична обработка на просторијата многу помалку бидејќи ќе треба да се справите само со какви било непријатни фреквенции или чудни рефлексии.Меѓутоа, ако се обидувате да создадете контролна соба наменета за мешање или мастеринг, ќе има многу повеќе за размислување.За доброто на оваа статија, ќе зборувам за акустична обработка на просторијата за простор за мешање.Ова ќе обезбеди најмногу детали.

31

Акустични производи кои се користат во животната средина

Вообичаено решение за да се спречи звукот да излегува од просторијата е да работите внатре во ѕидот.Користењето на Quiet Glue Pro или Green Glue звучно изолационо соединение помеѓу слоевите на drywall е ефтин и едноставен метод кој може во голема мера да го намали преносот на бучава.Стапката на примена за овие производи е 2 цевки по 4x8 drywall.

За да се подобри звукот во просторијата, да се добијат појасни снимки и да се зголеми разбирливоста, акустичните апликации треба да се применат на ѕидови и/или тавани.Употребата на акустични панели на ѕидови или како апликации на таванот ќе ги апсорбира ехото и ќе го намали одекот во просторијата.

Акустичните тавани се погодни за стандардни системи на таванска мрежа и се лесен начин за подобрување на акустичниот квалитет на просторијата без користење на ѕиден простор.

За деца и центри погодни за семејството, нашите уметнички акустични панели можат да користат каква било слика, фотографија или дизајн за да помогнат во создавањето топла, незагрозувачка средина.Или, само додадете палета на бои од нашите уникатни ткаенини.

居家环境

居家环境1