Гасовод

Принципи и решенија за бучава од цевководи

Изворот на бучава емитува бучава и стигнува до примачот или до просторијата за употреба преку одредена патека на ширење.Затоа, најефективниот метод за контрола на шумот е колку што е можно повеќе да се контролира звучната моќност на изворот на бучава.На патеката на ширење се преземаат мерки за звучна изолација и замолчување, а може да се контролира и влијанието на бучавата.
За различни звуци, методите на контрола се исто така различни.За цевките за подобрување на домот, како што се водоводната цевка во бањата, одводната цевка надвор од ѕидот на просторијата итн., бучавата предизвикана од проточна вода е често неподнослива.
Звуците од цевките како што се системите за климатизација и вентилација, бучавата од вентилаторите ќе се пренесе во просторијата долж воздушниот канал, контролата на бучавата од протокот на воздух генерално се постигнува со додавање на пригушувач на цевката.
Во исто време, звучната изолација на цевките може да се додаде со материјали за звучна изолација за да се постигне ефект на звучна изолација.
Некои обични материјали за звучна изолација на пазарот имаат исклучително ограничена јачина.Потпирајќи се на зголемување на дебелината на материјалот или усогласување со други материјали за да се подобрат перформансите на звучната изолација, незгодно е да се конструира и тешко е да се свитка и да се користи на цевководот.Не може добро да се завитка во закривениот цевковод за да се постигне звучна изолација.Ефект.
Изборот на висококвалитетни материјали за ефективен третман на звучна изолација е најефективното решение во инженерството за контрола на бучавата.

微信图片_20210813174844

Каков вид на звучно изолационен ефект на материјалот за звучна изолација на цевки е добар?

Може да се користи заедно со звучна изолација и памук за звучна изолација за да се постигне најдобар ефект на звучна изолација.

Специфичен процес на звучна изолација на гасоводот

Генерално, канализационите цевки се направени од ПВЦ.Кога водата тече низ ѕидот на цевката, таа ќе вибрира и ќе генерира бучава.Според градежното искуство од изминатите неколку години, ви предлагам прво да ги намалите вибрациите, а потоа да направите звучна изолација што ќе има подобар ефект.Практиката докажа дека ефектот на речиси нечујниот шум може да се постигне по завршувањето!1. Направете третман за апсорпција на удар за да ги намалите вибрациите на ѕидот на цевката.Едната страна од звучната изолација премачкајте ја со лепилото од брендот Brother Hao и завиткајте ја околу цевката и преклопете ги спојниците како прв слој.2. Завиткајте слој од звучно отпорен памук надвор од звучната филц, завиткајте го цврсто и потоа завиткајте го вториот слој од звучно отпорен филц за да спречите шум да се пренесува низ празнината.(Општо земено, колку е подебел памукот за звучна изолација, толку е подобар ефектот на звучна изолација) 3. Завиткајте слој филм од цевка надвор од памукот за звучна изолација, еден за убавина, а другиот е да спречите долго олабавување на изолациониот памук .