Tubacioni

Parimet dhe zgjidhjet e zhurmës së tubacionit

Burimi i zhurmës lëshon zhurmë dhe arrin te marrësi ose në dhomën e përdorimit përmes një rruge të caktuar përhapjeje.Prandaj, metoda më efektive e kontrollit të zhurmës është kontrollimi i fuqisë së zërit të burimit të zhurmës sa më shumë që të jetë e mundur.Në rrugën e përhapjes merren masa për izolimin e zërit dhe heshtje, si dhe mund të kontrollohet ndikimi i zhurmës.
Për zhurma të ndryshme, metodat e kontrollit janë gjithashtu të ndryshme.Për tubat e përmirësimit të shtëpisë, si tubi i ujit në banjë, tubi i kullimit jashtë murit të dhomës etj., zhurma e shkaktuar nga uji i rrjedhshëm është shpesh e padurueshme.
Zhurmat e tubave të tilla si sistemet e ajrit të kondicionuar dhe ventilimit, zhurma e tifozëve do të transmetohet në dhomë përgjatë kanalit të ajrit, kontrolli i zhurmës së rrjedhës së ajrit në përgjithësi arrihet duke shtuar një silenciator në tub.
Në të njëjtën kohë, izolimi i zërit të tubave mund të shtohet me materiale izoluese të zërit për të arritur efektin e izolimit të zërit.
Disa materiale të zakonshme izoluese të zërit në treg kanë forcë jashtëzakonisht të kufizuar.Duke u mbështetur në rritjen e trashësisë së materialit ose në përputhjen e materialeve të tjera për të përmirësuar performancën e izolimit të zërit, është i papërshtatshëm për t'u ndërtuar dhe është e vështirë të përkulet dhe të përdoret në tubacion.Nuk mund të mbështillet mirë në tubacionin e lakuar për të arritur izolimin e zërit.Efekti.
Përzgjedhja e materialeve me cilësi të lartë për trajtim efektiv të izolimit të zërit është zgjidhja më efektive në inxhinierinë e kontrollit të zhurmës.

微信图片_20210813174844

Çfarë lloj efekti izolues të zërit të materialit izolues të zërit të tubit është i mirë?

Mund të përdoret së bashku me shaminë izoluese të zërit dhe pambuk izolues të zërit për të arritur efektin më të mirë të izolimit të zërit.

Procesi specifik i izolimit të zërit të tubacionit

Në përgjithësi, tubat e kanalizimeve janë prej PVC.Kur uji rrjedh nëpër murin e tubit, ai do të lëkundet dhe do të gjenerojë zhurmë.Sipas përvojës së ndërtimit të viteve të fundit, ju sugjeroj që fillimisht të zvogëloni dridhjet dhe më pas të bëni izolimin e zërit, i cili do të ketë një efekt më të mirë.Praktika ka vërtetuar se efekti i zhurmës pothuajse të padëgjueshme mund të arrihet pas përfundimit!1. Kryeni trajtimin e thithjes së goditjeve për të zvogëluar dridhjen e murit të tubit.Lyejeni njërën anë të ndjesisë së izolimit të zërit me ngjitësin e markës Brother Hao dhe mbështilleni rreth tubit dhe fusni fugat si shtresa e parë.2. Mbështilleni një shtresë pambuku rezistent ndaj zërit jashtë shamisë rezistente ndaj zërit, mbështilleni fort dhe më pas mbështillni shtresën e dytë të shamisë rezistente ndaj zërit për të parandaluar që zhurma të kalojë nëpër boshllëk.(Përgjithësisht, sa më i trashë të jetë pambuku izolues i zërit, aq më i mirë është efekti i izolimit të zërit) 3. Mbështilleni një shtresë tubi jashtë pambukut izolues të zërit, njëra për bukuri dhe tjetra është që të parandaloni lirimin e pambukut izolues për një kohë të gjatë .