Teatër i operës

"Teatri i Operës i përket të gjithëve"

"Problemi me sallën tonë të koncerteve është se ajo ishte projektuar fillimisht për të pasur një rrjet, një sistem fluturues [manipulim teatral] mbi skenë, në mënyrë që të mund të përdoret për operë dhe shfaqje. Ajo u quajt një sallë me shumë qëllime, "thotë Louise Herron, shefi ekzekutiv i Shtëpisë së Operës.
Ky koncept u hodh poshtë gjatë ndërtimit - pas largimit të zemëruar të Utzon - dhe objektivat e dy vendeve kryesore të ndërtesës u ndërruan. Operat dhe shfaqjet u zhvendosën në teatrin më të vogël Joan Sutherland, ku u instaluan manipulime për të mbështetur shfaqjet teatrale dhe salla e koncerteve ishte zbukuruar për muzikë klasike, në vend të kësaj, justifikimi ishte se simfonitë do të ishin më të njohura.

Ndërtimi i Shtëpisë së Operës në Shtëpinë e Operës në Sidnei të viteve 1970.

Në 45 metra, salla e koncerteve është të paktën 10 metra më e gjatë se shumica e hapësirave me orientim akustik, dhe dyfishon lartësinë optimale. Si pasojë, shumë përpjekje janë bërë për të kompensuar përmasat e tij shpellore, duke përfshirë muret e veshura me dru për të ndihmuar jehonën, dhe reflektorët akustikë me tekstil me fije qelqi të varur nga çatia për të krijuar një tavan zanor.

Por në vitet që kur u krijua interesi për simfonitë është sfiduar nga kudo në pop, hip-hop dhe rock. Ndërsa grupet rok-përfshirë Massive Attack dhe National-shpesh krijohen në fushën e jashtme, aktet përfshirë Lizzo, Interpol, Nick Cave, Iggy Pop, Klani Wu-Tang, José González dhe Hot Chip kanë luajtur sallën e koncertit.

Ata marrin pak grindje.

"Shfaqjet që ne aktualisht bënim atje nuk ishin kurrë në hapësirën fillestare për sallën," thotë Andrew Mackonis, menaxher i prodhimit të Shtëpisë së Operës në Sidnei. Ai drejton një ekip prej nëntë vetash.

"Në thelb është projektuar të jetë një dhomë e madhe jehone, dhe kjo është e kundërta e asaj që dëshironi kur jeni duke bërë një ngjarje të përforcuar," thotë ai. “Ju dëshironi që hapësira të jetë sa më e vdekur që të jetë e mundur. Ju i keni këto dy ideale diametralisht të kundërta. "

Hapësira ka pasur përmirësime të shumta të vogla gjatë rrugës për ta ndihmuar atë të përballojë, duke përfshirë një sistem PA me cilësi të lartë që po instalohet dhe perde të rënda të krijuara për t'u varur mbi veshjen e drurit. Por procesi i përgatitjes së sallës për një shfaqje të përforcuar është i rëndë - vetëm perdet kërkojnë vetëm orë të tëra për t'u instaluar - dhe sistemi PA ka kaluar shumë kohë në kulmin e tij.

timg8

Vinco ka disa mundësi trajtimi akustike të thjeshta për tu instaluar që mund të ndihmojnë në zgjidhjen e problemeve të zakonshme me akustikën e kishës. Ne prodhojmë panele akustike të përballueshme dhe elegante të kishës në madhësi dhe ngjyra të ndryshme për të përmbushur nevojat specifike të klientëve tanë. Panelet tona të trajtimit akustik të murit janë bërë nga materialet më të mira akustike për të siguruar tingullin më të qartë të kishës dhe lejojnë që sistemi juaj i zërit të kishës të arrijë potencialin e tij të plotë.
Çdo panel thithës i zërit ose thithës i zërit që shesim është punuar me dorë, me vëmendje të madhe në detaje dhe standardin më të lartë të mjeshtërisë. Vinco është një nga prodhuesit e paktë të trajtimit akustik që ofron panele arti akustike.

Ne ofrojmë produkte akustike të përdorura në Opera House:

Një përzierje e përpunimit të kontrollit të zërit dhe absorbuesve të zërit funksionon më mirë në këto objekte.
Panelet akustike do të ndihmojnë në eliminimin e reflektimeve të humbura nga monitorët e skenës, veçanërisht nëse ka një problem me reagimet. Ato gjithashtu mund të përdoren në muret anësore, muret e pasme ose të pezulluara nga tavani. Panelet më të mëdha, të tilla si dimensionet tona 48 "x 48" x 2 "ose 48" x 96 "x 2" janë ideale për aplikimet në kishë. Për më shumë informacion në lidhje me panelet e mëdha, shikoni panelet tona akustike me madhësi të personalizuar.
Panelet e thithjes së zërit të artit përdorin printime me cilësi të lartë të veprave të artit tradicional, fotografi ose modele grafike dhe i vendosin ato në panelet që thithin zërin.
Shtrembërimi do të thithë në mënyrë efektive tingullin në aplikimet diskrete. Ndarjet janë pezulluar nga struktura e tavanit, dhe tingulli mund të absorbohet nga të dy anët.
Nëse jehona nuk është veçanërisht e lartë dhe kuptueshmëria e të folurit është më shumë një çështje, përhapja e zërit dhe jo thithja mund të ndihmojë. Thithja zvogëlon jehonën duke kontrolluar tingullin e reflektuar, ndërsa difuzioni zvogëlon nivelin e perceptuar të zërit duke e shpërndarë tingullin në një zonë të madhe. Shpërndarësi ynë mund të ndihmojë në krijimin e një hapësire që nuk është as e përshtatshme për të kënduar dhe as jehuese.
Ne gjithashtu ofrojmë panele akustike për studiot, teatrot, shkollat ​​dhe sallat e konferencave. Këshillat tona janë gjithmonë falas. Prandaj, ju lutemi mos ngurroni të na telefononi ose të na dërgoni email. Ne jemi të lumtur t'ju ndihmojmë të gjeni zgjidhjen më të mirë për të zgjidhur problemin akustik të kishës, Nëse keni ndonjë pyetje ose filloni, ju lutemi kontaktoni një nga inxhinierët tanë të shitjeve të brendshme!

影剧院

影剧院1