Ndërtesa Industriale

Problemet akustike në ndërtesat industriale

Cilat janë sfidat për izolimin e zërit në ndërtesat industriale dhe punishtet?

Izolimi i zërit në ndërtesat industriale, fabrikat dhe punishtet ka dy objektiva: të reduktojë zhurmën për punonjësit në fabrikë – gjithashtu në lidhje me direktivën e zbatueshme të mbrojtjes nga zhurma dhe direktivat e punishtes – dhe izolimin e zërit për jashtë.Kjo duhet të parandalojë që zhurma të bëhet një faktor shqetësues për fqinjët dhe banorët.
Shumë burime zhurme dhe kohë të gjata kumbimi

Izolimi i zërit për fabrikat dhe punishtet e mëdha është sfidues sepse kryesisht ka disa makineri, vegla ose automjete të zhurmshme në to në të njëjtën kohë.Në përgjithësi, këto pajisje dhe impiante gjenerojnë zhurmë dhe rrisin nivelin e zërit në mënyrë të pakëndshme.Por nuk janë vetëm burimet e shumta të zërit në fabrika apo punishte që ndikojnë në përzgjedhjen e elementeve të duhura izoluese të zërit, por edhe tiparet strukturore të ndërtesës.Sipërfaqet që reflektojnë zërin, p.sh. betoni, guri ose metali, së bashku me tavanet e larta dhe dhomat e gjera, shkaktojnë jehonë të fortë dhe kohë të gjata kumbimi.

隔音板

微信图片_20210814111553

Cilat janë mundësitë për izolimin e zërit në ndërtesat industriale, fabrikat dhe punishtet?

Ekzistojnë disa mundësi për izolimin e zërit në fabrika.Zhurma mund të pakësohet, për shembull, duke përdorur izolimin e zërit në makina dhe pajisje individuale.Rrethimet e makinerive ose elementët e izolimit të zërit përdoren shpesh këtu për prodhimin e makinerive izoluese të zërit dhe ndërtimin e impianteve.Mund të gjeni më shumë informacion në kategorinë tonë "Ndërtimi i makinerive".
Opsioni i dytë për izolimin e zërit në fabrika ose punishte është përdorimi në shkallë të gjerë i amortizuesve me brez të gjerë në mure dhe/ose tavane.Këtu mund të përdoren gjithashtu zgjidhje të ndryshme të sistemit.

Mbulesa akustike / tavane akustike / perde akustike në fabrika dhe punishte

Mbajtësit akustikë janë elementë akustikë të varur të bërë nga shkumë akustike me performancë të lartë, të cilat varen nga tavani i fabrikës.Amortizuesit e zërit me pore të hapura mund të varen nga i gjithë tavani i fabrikës ose në pozicione mbi zona ku zhurma është veçanërisht e lartë.Instalimi duke përdorur sisteme kabllore është veçanërisht funksional dhe i lirë.