Gjimnazi

Aplikime akustike në gjimnaz

Ecni në një gjimnaz dhe mund të dëgjoni jehonën nga hapat tuaja, ndërsa tingulli del nga dyshemeja, muret dhe tavani.Në disa palestra, jehona mund të zgjasë deri në 10 sekonda!Fusha e tepruar kumbuese është arsyeja kryesore që gjimnazet janë një nga hapësirat më sfiduese nga të gjitha ku mund të vendoset një sistem zëri.

Më shpesh sesa jo, këto hapësira jo vetëm që duhet të funksionojnë si vend sportiv, por shpeshherë imponohen të përdoren si sallë grumbullimi.Kjo do të thotë se duhet të ketë trajtim akustik të mjaftueshëm për të mposhtur fushën e reverberantit në mënyrë që të arrihet kuptueshmëri e arsyeshme.Panelet akustike duhet të integrohen pa probleme me mjedisin, si nga pikëpamja estetike ashtu edhe nga ajo praktike.Për shembull, panelet akustike duhet të jenë në gjendje të trajtojnë abuzimin nga topat e futbollit, topat e basketbollit dhe të gjitha format e tjera të predhave që me siguri do të lëshohen nga studentët gjatë kohës së lojës.

Qëllimi përfundimtar në një palestër është të rrisë kuptueshmërinë e sistemit të zërit duke siguruar që instalimi të adresojë rreziqet që me siguri do të hyjnë në lojë.

Përcaktimi i problemit
Nëse shohim një gjimnaz tipik, tingulli nga sistemi i adresave publike (PA) i drejtohet audiencës.Zëri përforcohet si një mjet për të qenë mjaft i lartë për të mposhtur turmën.Tingulli që reflekton nga sipërfaqet e forta gjeneron reflektime të rendit të parë dhe dytësor duke shkaktuar një kakofoni jehone.Truri duhet menjëherë të përpiqet të kuptojë atë që thuhet, ndërsa përpiqet të injorojë zhurmën e turmës dhe fushën kumbuese.Ndërsa niveli i sistemit të tingullit rritet, dhoma eksitohet tepër, problemi përkeqësohet dhe më shpesh paraqitet reagime klithëse.

体育馆

健身房

Produkte akustike të përdorura në gjimnaz

Panelet e izolimit të zërit mund të ndihmojnë në thithjen e zhurmës shtesë nga muzika, tregimet, ekranet ndërvepruese dhe zhurma mjedisore që janë të zakonshme në muze.Ne ofrojmë një shumëllojshmëri të madhësive, materialeve dhe formave për të përmbushur shqetësimet unike të estetikës muzeale.Për shembull, ekipi ynë mund të krijojë panele akustike me madhësi të personalizuar për të përmbushur specifikimet tuaja të madhësisë, formës dhe pëlhurës.

Ose, Art Acoustic Panels ju lejon të shtoni printim dixhital në nënshtresën e tabelës që thith zërin gjatë gjithë ekspozitës.

Mbyllja e zërit është instaluar në pajisjen e tavanit dhe vështirë se është e dukshme në mjedis.

Aplikimet akustike nuk kufizohen vetëm në ekspozita dhe ekspozita.Merrni parasysh shtimin e përpunimit të zërit në zonat publike dhe vendet e takimit.Muzeu i Fëmijëve Dupage përdori panele akustike artistike në kafenenë e tij për fëmijë për të ndihmuar në përmirësimin e efekteve zanore dhe vizuale të zonës.