Mjedisi i jetesës

Aplikimi akustik i mjedisit të jetesës

Kështu që ju e keni mjedisin tuaj të jetesës të rregulluar dhe jeni gati të filloni të bëni disa magji.Ju derdhni të gjithë kohën dhe përpjekjen tuaj në përzierjen më të mirë që keni bërë ndonjëherë, ia kaloni një shoku për t'ia treguar dhe befas nuk tingëllon aq mirë.Kjo zakonisht huton shumicën e njerëzve dhe ata supozojnë se ka diçka të bëjë me zhurmën që nuk zotërohet.Për fat të keq, më së shpeshti është për shkak të trajtimit të keq (ose mungesës së) akustike të dhomës.Megjithatë, ky artikull synon t'ju ndihmojë të kuptoni dhe të vendosni për trajtimet më të mira dhe më të përshtatshme për hapësirën tuaj.

Kuptimi i hapësirës suaj
Vendimi i parë dhe më i rëndësishëm që duhet të merrni është të vendosni se cili është qëllimi juaj për hapësirën tuaj.Nëse po përpiqeni të krijoni një hapësirë ​​të rehatshme mjedisi jetese, do t'ju duhet të shqetësoheni shumë më pak për trajtimin akustik të dhomës, pasi do t'ju duhet vetëm të përballeni me çdo rritje të pakëndshme të frekuencës ose reflektime të çuditshme.Sidoqoftë, nëse po përpiqeni të krijoni një dhomë kontrolli të destinuar për përzierjen ose masterizimin, do të ketë shumë më tepër për të menduar.Për hir të këtij artikulli, unë do të flas për trajtimin e dhomës akustike për një hapësirë ​​​​përzierjeje.Kjo do të japë më shumë detaje.

31

Produkte akustike të përdorura në mjedisin e jetesës

Një zgjidhje e zakonshme për të ndihmuar në parandalimin e daljes së zërit nga dhoma është të punoni brenda murit.Përdorimi i përbërjes izoluese të zërit Quiet Glue Pro ose Green Glue midis shtresave të murit të thatë është një metodë e lirë dhe e thjeshtë që mund të reduktojë shumë transmetimin e zhurmës.Norma e aplikimit për këto produkte është 2 tuba për mur të thatë 4x8.

Për të përmirësuar zërin në dhomë, për të marrë regjistrime më të qarta dhe për të rritur kuptueshmërinë, aplikimet akustike duhet të aplikohen në mure dhe/ose tavane.Përdorimi i paneleve akustike në mure ose si aplikime në tavan do të thithë jehonat dhe do të reduktojë jehonën në dhomë.

Tavanet akustike janë të përshtatshme për sistemet standarde të rrjetës së tavanit dhe janë një mënyrë e thjeshtë për të përmirësuar cilësinë akustike të një dhome pa përdorur hapësirën në mur.

Për fëmijët dhe qendrat miqësore me familjen, panelet tona akustike artistike mund të përdorin çdo imazh, foto ose dizajn për të ndihmuar në krijimin e një mjedisi të ngrohtë dhe jo kërcënues.Ose, thjesht shtoni një gamë ngjyrash nga pëlhurat tona unike.

居家环境

居家环境1