Studiot e Regjistrimit

Studio Akustike e Regjistrimit

Trajtimi i duhur akustik mund të shndërrojë një dhomë të turbullt me ​​qartësi të dobët të mesit dhe përgjigje të paqëndrueshme të basit në një dhomë të qartë dhe kompakte.

录音棚007

Akustikë në studion e regjistrimit

Akustika në regjistrimin dhe përzierjen e dhomave zakonisht ka disa qëllime të ngjashme:

Parandaloni valën në këmbë dhe ndërhyrjen akustike

Ulni zilen modale dhe zvogëloni kohën e jehonës

Thithni ose përhapni zërin për të shmangur zhurmën dhe jehonën e valëzimit

Përmirësoni imazhet stereo

Produkte akustike të përdorura në studiot e regjistrimit

Thithësit, kurthet e qosheve ose një përzierje e kurtheve të basit dhe shpërndarësve zakonisht japin efektin më të mirë të përgjithshëm.

Vendosni një pllakë izolimi të zërit të trashë 2 "ose 4" në pikat kryesore të reflektimit për të ndihmuar në zvogëlimin e reflektimeve të forta të murit.

Përdorimi i Kurtheve të Bassit të Këndit do të ndihmojë në zvogëlimin e kohës së jehonës me frekuencë të ulët dhe do të rrafshojë përgjigjen e frekuencës në rangun e basit. Kurthet e basit të këndit me shkumë akustike është një opsion i përballueshëm i kontrollit me frekuencë të ulët.

Ose, një kurth i hapur 4 inç i basit gjithashtu do të thithë frekuenca të ulëta. Këto kurthe zakonisht instalohen pak larg nga një mur i sheshtë, ose në një cep. Kurthet tona të Këndit të Basit dhe Hapja Mbrapa 4 "Kurthi i basit sigurojnë thithje të plotë të frekuencës ose thithje të frekuencës së ulët.

Studio Stackers është paneli ynë portativ i mesëm, i cili siguron një zgjidhje të thjeshtë për kapjen e basit. Ky gobo unik siguron kontroll të shkëlqyeshëm të zërit duke thithur tinguj të rremë dhe valë të tepërta të basit.

Shtimi i një difuzori në dhomën tuaj do të ndihmojë në zvogëlimin e filtrimit të krehës dhe jehonën e valëzimit. Difuzuesit përdoren më së shpeshti në murin e pasmë pas pozicionit të dëgjimit, por ato mund të përdoren gjithashtu për pikën e parë të reflektimit në mur ose tavan.

Së fundi, nëse buxheti juaj është i kufizuar, panelet akustike të shkumës dhe kurthet e basit me shkumë akustikë janë gjithashtu alternativa të përballueshme për izolimin e zërit në studio.

录音棚

录音棚1