Mjediset e Zyrave

Akustika në mjedisin e zyrës

Qoftë në një mjedis zyre apo në një mjedis industrial, zhurma është një problem i zakonshëm në çdo vend pune.

1

微信图片_20210813165734

Problemet akustike në mjedisin e zyrës

Kolegët që po flasin, zilja e telefonit, tingujt e ashensorit dhe zhurma e kompjuterit mund të shkaktojnë ndërhyrje, të prishin komunikimet dhe të prishin proceset e përditshme të punës.

Në një mjedis industrial, zhurma e fortë e makinës mund të shkaktojë humbje të dëgjimit dhe të ndërhyjë në komunikimin në punëtorinë e prodhimit.

Zhurma e tepërt në vendin e punës duhet të zvogëlohet për të parandaluar efektet shkatërruese dhe të dëmshme që mund të shkaktojë zhurma. Trajtimi i thjeshtë akustik i dhomave, dyshemeve të zyrave ose mjediseve industriale mund të ndihmojë.

Produkte akustike të përdorura në mjedisin e zyrës

Edhe pse zgjidhje të ndryshme janë të përshtatshme për mjedise të ndryshme, ka shumë mënyra për të zvogëluar zhurmën dhe për të përmirësuar akustikën.

Së pari, thjesht shtoni panele izoluese të zërit në muret e një plani të hapur zyre ose qendre thirrjesh për të thithur zhurmën e padëshiruar për të ndihmuar në arritjen e një niveli të rehatshëm të zërit.

Shtimi i paneleve artistike që thithin zërin në mjedisin e zyrës mund të sigurojë kontroll të zhurmës dhe pamje të bukur për çdo mjedis. Për shembull, kombinimi i paneleve artistike të izolimit të zërit dhe paneleve të çantave të kafesë të izolimit të zërit shton një atmosferë autentike dhe krijuese në këtë sallë pritjeje në vendin e punës.

Tavanet akustike janë të përshtatshme për sistemet standarde të rrjetit të tavanit dhe janë një mënyrë e lehtë për të përmirësuar cilësinë akustike të një dhome pa përdorur hapësirën në mur.

Për mjediset industriale, aplikimi i thjeshtë i paneleve akustike 2 "ose 4" në dhomat HVAC ose rrethimet e fabrikës mund të zvogëlojë shumë nivelet e dëmshme të zërit dhe të ndihmojë në përmirësimin e kuptueshmërisë së të folurit në punëtorinë e prodhimit.