оперска куќа

„Операта им припаѓа на сите“

„Проблемот со нашата концертна сала е што првично беше дизајнирана да има решетка, систем за летање [театрално местење] над сцената за да може да се користи за опера и претстави.Се викаше повеќенаменска сала“, вели Луиз Херон, извршен директор на Операта.
Тој концепт беше исфрлен на средината на изградбата - по разбесното заминување на Утзон - и целите на двете главни места на зградата беа сменети.Оперите и претставите беа преместени во помалиот театар Џоан Сатерленд, каде што беа инсталирани местење за поддршка на театарските претстави, а наместо тоа концертната сала беше украсена за класична музика, оправдувањето беше дека симфониите ќе бидат попопуларни.

Изградбата на операта во Сиднејската опера во 1970-тите.

На 45 метри, концертната сала е најмалку 10 метри подолга од повеќето простори ориентирани кон акустична ориентација и двојно ја надминува оптималната висина.Како последица на тоа, вложени се многу напори за да се компензираат неговите кавернозни пропорции, вклучително и ѕидови со дрвени облоги за да се потпомогне одекот, а акустичните рефлектори од фиберглас висат од покривот за да се создаде звучен таван.

Но, во годините откако беше изграден, интересот за симфониите беше предизвикан од сеприсутноста на поп, хип-хоп и рок.Додека рок бендовите - вклучувајќи ги Massive Attack и National - често се поставуваат на предворјето на отворено, во концертната сала свиреа актери како Лизо, Интерпол, Ник Кејв, Иги Поп, Ву-Танг Клан, Хозе Гонзалес и Хот Чип.

Тие бараат малку расправии.

„Приказите што моментално ги прикажавме таму никогаш не беа во првичниот опсег за салата“, вели Ендрју Маконис, продукциски менаџер на операта во Сиднеј. Тој води тим од девет.

„Во суштина, тој е дизајниран да биде голема комора за ехо, а тоа е спротивно од она што го сакате кога правите засилен настан“, вели тој.„Сакате просторот да биде што е можно помртов.Ги имате овие два дијаметрално спротивни идеали“.

Просторот имаше повеќе помали надградби на патот за да му помогне да се справи, вклучително и инсталиран висококвалитетен PA систем и создадена тешка завеса за да виси над дрвените облоги.Но, процесот на подготвување на салата за засилено шоу е тежок - само завесите бараат часови за да се инсталираат - а системот на PA е одамна минато од својот врв.

timg8

Vinco има неколку лесни за инсталирање опции за акустичен третман кои можат да помогнат во решавањето на вообичаените проблеми со црковната акустика.Ние произведуваме достапни и елегантни црковни акустични панели во различни големини и бои за да ги задоволиме специфичните потреби на нашите клиенти.Нашите ѕидни акустични панели за обработка се направени од најдобрите акустични материјали за да се обезбеди најчист црковен звук и да се дозволи вашиот црковен звучен систем да го достигне својот целосен потенцијал.
Секој панел за апсорпција на звук или апсорбер на звук што го продаваме е рачно изработен, со големо внимание на деталите и највисок стандард на изработка.Vinco е еден од ретките производители на акустични третмани кои обезбедуваат панели за акустична уметност.

Обезбедуваме акустични производи што се користат во операта:

Мешавина од обработка на контрола на звукот и амортизери на звук најдобро функционира во овие објекти.
Акустичните панели ќе помогнат да се елиминираат заскитаните рефлексии од мониторите на сцената, особено ако има проблем со повратните информации.Тие исто така може да се користат на странични ѕидови, задни ѕидови или суспендирани од таванот.Поголемите панели, како што се нашите димензии 48” x 48” x 2” или 48” x 96” x 2” се идеални за црковни апликации.За повеќе информации за големите панели, проверете ги нашите акустични панели со прилагодена големина.
Уметничките панели што апсорбираат звук користат висококвалитетни отпечатоци од традиционални уметнички дела, фотографии или графички дизајни и ги поставуваат на панелите што апсорбираат звук.
Преградата ефикасно ќе апсорбира звук при дискретни апликации.Преградите се суспендирани од структурата на таванот, а звукот може да се апсорбира од двете страни.
Ако одекот не е особено висок и разбирливоста на говорот е повеќе проблем, може да помогне дифузијата на звукот наместо апсорпцијата.Апсорпцијата го намалува одекот со контролирање на рефлектираниот звук, додека дифузијата го намалува вооченото ниво на звук со расејување на звукот на голема површина.Нашиот дифузер може да помогне да се создаде простор кој не е соодветен за пеење ниту одек.
Обезбедуваме и акустични панели за студија, театри, училишта и конференциски сали.Нашиот совет е секогаш бесплатен.Затоа, слободно јавете ни се или е-пошта.Ние сме среќни да ви помогнеме да го пронајдете најдоброто решение за решавање на акустичниот проблем на црквата, ако имате какви било прашања или започнете, ве молиме контактирајте со еден од нашите внатрешни инженери за продажба!

影剧院

影剧院1